Maitreya, wie is dat? (3)

Maitreya's prioriteiten

Heeft het Vissentijdperk de mensheid, vooral de mens als individu, een enorme stap voorwaarts gebracht, het heeft er ook toe geleid, dat het kenmerkende opofferende idealisme van Vissen is ontaard in fanatisme, dogmatisme, nationalisme. Het individualisme is dóórgeschoten tot zelfzuchtige afgescheidenheid en wedijver. Het heeft ertoe geleid, dat de wereld bij het randje van de afgrond is terechtgekomen.

Door de enorme onrechtvaardigheid in de wereldlijke verhoudingen (75% van de wereldbevolking moet het stellen met 25% van al het voedsel, 83% van alle rijkdommen van de wereld worden toegeëigend door een handjevol geïndustrialiseerde landen), leven we nu in een wereld, waar miljoenen mensen letterlijk creperen van de honger, terwijl er 10% meer voedsel is dan nodig is om iedereen te voeden.

"Broeders en zusters", zegt Maitreya, "hoe kunnen jullie deze mensen voor jullie ogen zien sterven, en tegelijkertijd jezelf mensen noemen?" De problemen zijn groot maar oplosbaar. De oplossing, die Hij voorstelt is eenvoudig: deel samen en red de wereld. Zonder samen delen kan er geen rechtvaardigheid zijn; zonder rechtvaardigheid is er geen vrede; zonder vrede heeft deze wereld geen toekomst. Hij zegt ook: de misdaad van afgescheidenheid moet worden verdreven van deze wereld.

We zullen onze sociale, maar vooral economische en politieke structuren moeten veranderen. De crisis, waarin de mens aan het einde van het Vissentijdperk is beland, is een identiteitscrisis: hij weet niet wie hij werkelijk is. Maitreya is gekomen om ons de kunst van Zelfverwerkelijking te leren. De mens zal zijn goddelijke aard beseffen, en juiste menselijke verhoudingen creëren. Hij zal "beginnen aan de opbouw van een beschaving zoals deze wereld nog nooit gezien heeft".


Verklaringsdag

Alles goed en wel, maar hoe komt het dan dat deze Maitreya nog nooit in het openbaar verschenen is, ondanks alle inspanningen van Benjamin Creme en een handvol enthousiastelingen gedurende al zo'n vijfentwintig jaar over de hele wereld? Zoals gezegd zullen de meesters nooit inbreuk maken op de vrije wil van de mens. Ze wachten op een uitnodiging van de media als vertegenwoordigers van de mensheid om voor de TV's van de wereld te verschijnen. Maitreya heeft al uitnodigingen voor een interview voor een aantal grote stations in de VS en Japan.

Een aantal keren heeft het slechts "een haartje gescheeld", maar ging het toch niet door. Dat was o.a. het geval, toen de geldcrisis in Korea losbarstte. Al jaren geleden heeft Maitreya aangekondigd, dat de "zeepbel" van de aandelenbeurzen in de wereld op barsten staat, te beginnen in Japan. Als de regeringen in de wereld beginnen te beseffen, dat ze de greep op het economische systeem werkelijk aan het verliezen zijn, zal Maitreya gevraagd worden tevoorschijn te treden.

Dan zal "Verklaringsdag" plaats vinden. Iedereen over de hele wereld zal Maitreya op de TV zien verschijnen. Hij zal echter geen woord spreken, maar iedereen zal Zijn boodschap op telepathische wijze in zijn eigen taal in zijn hoofd horen. Het zal zelfs op fysiek niveau voelbaar zijn: het zal lijken alsof Maitreya iedereen lijfelijk omarmt. Bovendien zullen er duizenden spontane genezingen all-over-the-world plaatsvinden. Door deze drie buitengewone gebeurtenissen zal iedereen weten, dat deze, en alleen deze man Maitreya de Christus is, de Wereldleraar voor het komende Watermantijdperk.


vorige naar boven volgende

English version English version Laatst vernieuwd: 11-juni-2000


Sinds 1-februari-2005