Zef Damen Graancirkelreconstructies

Home
Werk en Beroep
Graancirkel­reconstructies
Esoterie
Lijn-en-Spel
Lego Klok
Te downloaden files met hoge resolutie

Veel bezoekers van deze graancirkelreconstructie-pagina's hebben gevraagd om plaatjes van de uiteindelijke reconstructies met een betere kwaliteit en hogere resolutie. Zoals al is weergegeven in Wat zijn graancirkelreconstructies?, zijn de reconstructiediagrammen gemaakt met behulp van AutoCAD. Het is niet zinvol en niet wenselijk deze AutoCAD dwg-files via Internet beschikbaar te stellen. De meeste geïnteresseerden zullen geen toegang tot het AutoCAD-programma hebben. Bovendien zijn de dwg-files veel te ingewikkeld voor een breed publiek (bijvoorbeeld alleen al vanwege de vele "layers").

Maar Autodesk (de maker van AutoCAD) heeft in een goede oplossing voorzien: zogenaamde Design Web FormatTM (dwf) files. Om dwf-files te kunnen bekijken, moet Autodesks DWF Viewer programma worden geïnstalleerd (het heet nu: Autodesk Design Review). Dit programma kan gratis worden gedownload van de volgende internetlocatie: www.autodesk.com/viewers.

Dwf-files (evenals dwg-files) bevatten de informatie van de tekening in gevectoriseerde vorm, dus opgebouwd uit lijnstukjes (in tegenstelling tot gerasterde formaten, zoals gif- of jpg-files, die uit beeldpuntjes bestaan). Daarom zal een tekening door een printer (of ander outputapparaat) in de maximale resolutie van dat apparaat worden weergegeven!

Zodra het Autodesk DWF Viewer programma is gedownload en geïnstalleerd, kunnen dwf-files gemakkelijk worden bekeken door in de web-browser simpelweg te dubbelklikken op de file. Vanuit de web-browser kan een afdruk worden gemaakt met maximum resolutie. Gebruik daarvoor echter niet het printcommando van de browser, maar klik in plaats daarvan met de rechter muisknop in de tekening, en print vanuit het pop-up menu dat dan verschijnt! Vanuit ditzelfde menu kan worden in- en uitgezoomd, en de tekening worden verschoven.

In de reconstructie-pagina's zijn nu dwf-files toegevoegd op het punt waar de reconstructie compleet is. Nu alleen nog de file openen of downloaden om het resultaat van de reconstructie in maximum resolutie te kunnen zien of afdrukken!

*** NIEUW ***

Vanaf 2014 zullen de dwf-files vervangen worden door pdf-files (Adobe's Portable Document Files) en zullen op dezelfde plaatsen op de reconstructie-pagina's worden toegevoegd.

Copyright © 2002, Zef Damen, Nederland
Alleen voor persoonlijk gebruik, commercieel gebruik niet toegestaan.

terug
English version English version Laatst vernieuwd: 17-mei-2014


Sinds 1-februari-2005